Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakközépiskola

MENÜ

Főoldal

 Az intézmény bemutatása

 Aktuális

Hetirend  

Események

Tanév rendje

Eredmények

Képzési rendszerünk

Beiskolázás

Diákönkormányzat   

Kulturális élet  

Iskolánk adatai, elérhetőség

Tiszaföldvár város honlapja


   
 Anglia 2008. április 5-11.
A Hajnóczy József Gimnázium és Humán Szakközépiskola néhány diákja és tanára részt vett a Study Tours által szervezett angliai úton. Egy balatonalmádi kéttannyelvű gimnázium tanulóival utaztunk együtt.
A hétnapos kiránduláson sok szép helyen jártunk, és számos híres épületet nézhettünk meg. Az Angliába tartó hosszú úton más országokba is betekintettünk. Ilyen volt Ausztria, Németország, Belgium és Franciaország. Ezek közül Németországban (Kölnben) szálltunk meg első éjszaka. Angliába a Csalagúton keresztül mentünk át, ami egy nagy élmény volt mindenki számára. A megérkezés után úticélunk, Canterbury felé tartva keresztülmentünk Doveren, a kikötővároson. Az időjárás meglehetősen furcsa volt a hóesés miatt, de utána elég jó idő lett. Canterburyban megnéztük a katedrálist, és  volt időnk a város megtekintésére is. Ezután továbbindultunk Rochesterbe, ahol megtekintettük a város kastélyát és katedrálisát, majd elindultunk Londonba. Az esti órákban értünk a fővárosba, ahol brit családoknál voltunk elszállásolva. Másnap reggel nekiláttunk a programoknak: Big Ben, Parlament, Őrségváltás, Nemzeti Múzeum, a mozivilág központja, a kínai negyed, majd a British Múzeum, ahol sok érdekes dolgot nézhettünk meg. Másnap a Towerbe mentünk először, ahol láthattuk a királyi koronázási ékszereket is. Majd lehetőségünk volt különleges ételeket enni, például Fish and Chips-et. Ezt követően átsétáltunk a Tower Bridge-n, megnéztük Shakespeare Globe színházát, elmentünk a greenwich-i csillagvizsgálóba, ami ma már múzeum és planetárium, láttuk a királynő házát, és bementünk a Nemzeti Tengeri Múzeumba, majd átkelhettünk a Temze alatt gyalog. A harmadik napot a London Eye-nál kezdtük, amire fel is ültünk, és 135 méterről nézhettünk le Londonra. Ezután a Természet Tudományi Múzeumba mentünk, ahol rengeteg érdekes dolgot láthattunk és próbálhattunk ki. Innen utunk az Oxfort Street-re vezetett, ahol rengeteg üzletben vásárolhattunk, nézelődhettünk. Ezután szabad programunk volt, az érdeklődők elmehettek a Madame Tusseaud-ba és megnézhették, lefényképezkedhettek a sztárok valósághű viaszbábuival. Szerintem hatalmas élmény volt ezzel a sok hírességgel lefényképezkedni, még akkor is, ha csak bábuk voltak. Este eltöltöttük az utolsó esténket családjainknál, és csütörtökön már búcsúztunk Angliától. Visszaúton megálltunk Brüsszelben, Belgium fővárosában, megtekintettük a nevezetességeket, a pisilő kisfiú és kislány szobrát, és vásárolhattunk belga csokikat és italokat. Este ismét Kölnben aludtunk, majd egész napos utazás után, este érkeztünk meg Budapestre.
Mindent összegezve, ez egy nagyon élménydús, jó hangulatú kirándulás volt.Véleményem szerint mindenki jól érezte magát, és máskor is szeretne még kiutazni Angliába.

Oravecz Noémi