Földi Balázs és Földi Bence: irány az Európa Bajnokság! Szabó Lara országos harmadik!

Hatalmas öröm iskolánk számára, hogy az idei tanévben ismét kimagasló sporttehetségeket köszönthetünk a 9. évfolyamos tanulóink között. A közszolgálati osztályunkat (9.c, osztályfőnök: Tógyer Ferenc) választó Földi Balázs és Földi Bence kisgyermekkoruk óta foglalkoznak a Kyokushin karatéval, és mindketten számos szép eredményt tudhatnak már magukénak. Tehetségük elismerésre méltó szorgalommal, és a sportáguk iránti alázattal és elköteleződéssel párosul, amelyet jól bizonyítanak a legutóbbi versenyükön szerzett dicsőséges eredményeik.

A szeptember 21-én, Siklóson megrendezett Damashi kupán az ikrek ifi kategóriában az Európa Bajnokságra való kvalifikációért harcoltak: sikerrel! Balázs a dobogó legfelső fokára állhatott, míg Bence ezüstéremmel tért haza a versenyről. Ezekkel az eredményekkel mindketten megszerezték az EB-n való indulás jogát, így drukkolhatunk nekik az október 26-27-án, a lengyelországi Boroszlóban megrendezendő bajnokság folyamán. A fiúk a martfűi Victory Club versenyzői, edzőjük a volt hajnóczys Búzás Gábor.

Szeretettel gratulálunk Balázsnak és Bencének!

*

És ugyanezen a versenyen a 9.a (emelt szintű idegen nyelvi) osztályunk tanulója, Szabó Lara Alexandra (osztályfőnöke: Jernei Katalin) saját kategóriájában a harmadik legjobbnak bizonyult, így bronzérmet szerzett. Lara immár 9 éve karatézik a martfűi Victory Klubban, másfél éve lett a magyar válogatott tagja. Miként Lara fogalmaz: „Idén volt első lehetőségem arra, hogy először induljak az EB kvótáért női 50 kg-os súlycsoportban, pajzsos rendszerben. A felkészítésemben Sensei Búzás Gábor és Shihan Stefanovics József segítettek. A siklósi versenyen sajnos az EB-kvalifikáció nem sikerült (az 1-2. helyezettek jutottak ki), de az országos bronz is egy nagyon szép érem! Illetve nincs is időm búsulni, hiszen már ezen a hétvégén a K.O. szabályrendszerű EB-n veszek részt Szegeden. Köszönöm a felkészítést és a csapatom támogatását.”

Szeretettel gratulálunk Larának is! S mindhárom kilencedikesünknek további sikereket, szép eredményeket kívánunk.

További képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük