Felvételi pontszámítás

Iskolánk 2024/2025. tanévre szóló felvételi tájékoztatója

A Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium (OM 037923) a következő tanév 9. évfolyamára a tanulókat az általános iskolából hozott tanulmányi eredményeik alapján vesszük fel. Nem feltétel a központi írásbeli felvételi vizsga.

A pontok kialakításának módja:

Maximálisan szerezhető 120 pont, a közszolgálati pályára előkészítő osztályba 140 pont. Ebből minden tagozaton 100 pont a 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi osztályzata átlagának (a készségtárgyak nélkül) tízszerese – egész számra kerekítve.

Eltérések a képzéstípusok között:

0001 emelt óraszámú oktatás angol vagy német nyelvből

  • A tanult idegen nyelv (angol vagy német) és magyar nyelv 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi osztályzatai összege. Maximum 20 pont.

0002 emelt óraszámú oktatás digitális kultúrából

  • A digitális kultúra és a matematika tantárgyak 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi osztályzatainak összege. Maximum 20 pont.

0003 emelt óraszámú oktatás természettudományos tantárgyakból

  • A biológia vagy fizika vagy földrajz vagy kémia tantárgyak közül a két legjobb eredményű tantárgy 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi osztályzatainak összege. Maximum 20 pont.

0004 közszolgálati (rendészeti illetve katonai) pályára előkészítő

  • A testnevelés és a történelem tantárgyak 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi osztályzatainak összege. Maximum 20 pont.
  • A motivációs beszélgetésen (a motivációs levéllel együtt) maximum 10 pont.
  • A fizikális felmérőn szerezhető 30 pont harmadrésze (egész számra kerekítve) azaz maximum 10 pont.

0005 humán tagozat

  • A magyar nyelv és a magyar irodalom tantárgyak 7. osztály év végi és a 8. osztály félévi osztályzatainak összege. Maximum 20 pont.

A rangsor kialakítása az elért pontszámok alapján történik. Az azonos pontszámot elért tanulók esetén a helybeli tanulókat részesítjük előnyben.