Magyar Zoltán könyvajándékozása könyvtárunknak

Magyar Zoltán könyvajándékozása könyvtárunknak

A volt hajnóczys diák, Magyar Zoltán, „Az év sportolója a Hajnóczy József Gimnáziumban” díj alapítója, a Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottjának szövetségi kapitánya, a TISE tiszteletbeli elnöke, ezúttal értékes könyvek ajándékozásával fejezte ki hűségét és ragaszkodását iskolánkhoz. A Hajnóczy József Gimnázium könyvtára részére dedikáltatott kiadványokat Markovics-Főczén Rita iskolakönyvtárosunk Vass Zoltán intézményvezető társaságában vette át a hozzánk látogató kapitánytól.

A négyszáz oldalas, több mint hatszáz fényképet tartalmazó exkluzív kiadványt, A Magyarság Háza Nagy Képeskönyvét Csibi Krisztina, a Magyarság Háza igazgatója ajánlotta személyesen gimnáziumunknak. A kötet a minden magyar összetartozását jelképező és a nemzeti identitás erősítését szolgáló intézmény tíz éves fennállása alkalmából rendezett jubileumra jelent meg az elmúlt esztendő végén, s a Magyarság Háza tevékenységének legizgalmasabb pillanatait jeleníti meg az elmúlt évtizedből.

Ugyancsak tavaly látott napvilágot a Kárpátalja története. Örökség és kihívások című monográfia, melyet, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnöke, a kötet ötletgazdája, szerkesztőbizottságának is elnöke, dr. Brenzovics László történész látott el könyvtárunknak szóló ajánlással. A kiadvány, amely a mai Kárpátalja területének történetét mutatja be az őskortól a jelenkorig, kiemelt jelentőségű, hiszen kárpátaljai magyar történészek és kutatók írták: 18 szerző, két tapasztalt szerkesztő, 17 lektor munkájából született, 16 fejezetből és 788 oldalból áll.

Köszönjük Magyar Zoltánnak ezen értékes könyveket a Hajnóczy közössége nevében!

Fotó: Mátyus Lili (11. a)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük