I. Hajnóczy honvédelmi verseny

Május 31-én tartottuk iskolánkban a honvédelmi napunkat, amelynek keretein belül az idei tanévben először, hagyományteremtő jelleggel hirdettük meg az I. Hajnóczy honvédelmi versenyt. Tiszaföldvár általános iskolái mellett Martfűről, Cibakházáról és Cserkeszőlőből is érkeztek tanulók, így összesen 17 csapat mérkőzött meg különböző versenyszámokban a délelőtt folyamán. A verseny állomásai közt szerepelt a Magyar Honvédség 3. Krause Lajos Területvédelmi Ezred 68. vitéz Horgos Dezső Zászlóalj által biztosított akadálypálya és lézeres lövészet, de volt fegyveres váltófutás, kézigránát dobás, elsősegélynyújtás és túlélési ismeretek totó is a feladatok között.

Eredetileg 6. és 7. osztályos tanulók jelentkezését vártuk 4 fős csapatokban, azonban mivel a cserkeszőlői általános iskola hét csapatnyi érdeklődő 8. évfolyamos tanulóval jelentkezett, így őket is szeretettel fogadtuk, és külön kategóriában, 9.c oszályos kadétjaink ellen versenyezhettek.

Egy kis étkezési csomag elfogyasztását követően került sor az eredmények kihirdetésére, amelyek a következőképp alakultak:

6-7. osztályosok versenye

1. Cibaki katonák: Friedrich Jázmin, Pálszabó Dominik, Herkó Petra, Lala Nikolasz (Cibakházi Damjanich János Általános Iskola)

2. Honvédek: Hegedűs Mercédesz, Dürgő Máté, Pálinkás Flóra, Bordás Imre (Kossuth Lajos Általános Iskola)

3. Cibaki honvédek: Bódi Réka, Hoffman Richárd, Pálinkás Péter, Patkós Zsolt (Cibakházi Damjanich János Általános Iskola)

8-9. osztályosok versenye

1. Kinder Kommandó: Csőke Milán, Mármarosi Patrik, Farkas Norbert, Strigel Krisztián(Hajnóczy)

2. Száguldunk és félünk: Táborosi Blanka, Pálinkás Zoltán, Sári Milán, Godó Ramóna (Hajnóczy)

3. Titánok: Zarnócz Noémi, Bab Lóránt, Szántó Norbert, Kenyeres Klaudia (Cserkeszőlői Petőfi Sándor Általános Iskola)

Gratulálunk a csapatoknak!

Köszönjük a Területvédelmi Zászlóalj katonáinak munkáját, és hogy jelenlétükkel emelték a verseny színvonalát. Köszönjük továbbá az állomásokon segítő kollégák (Jernei Andrásné Balogh Éva, Tógyer Ferenc, Sápi Vilmos, Jernei Katalin, Rácz Tünde Anna, Kiss Mariann), a 10.c és a teljes 11.c osztály közreműködését a verseny lebonyolításban, illetve Rózsa Balázs (9.d) és Mányai Attila (9.a) tanulóink segítségét a hangosításban, Sipos Leila (10.a) és Fekete Richárd (10.a) tanulóinknak a fotók készítését.

Cseuz Alexandra

főszervező, intézményi honvéd kadét instruktor

További képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük