Gólyaavató 2024

Napsütéses délutánon avattuk föl gólyáinkat a Hajnóczy József Gimnáziumban. A nap eseményekben bővelkedett. A kis gólyáknak egész nap jelmezben kellett lenniük: hercegek és hercegnők jártak csütörtökön az A osztályba, osztályfőnökük, Jernei Katalin tanárnő maga volt Hajnóczy hercegnője, iskolánk kék és fehér színeibe öltözve. A B osztály átváltozott 101 kiskutyává, osztályfőnökük, Baczúr István tanár úr Szörnyella de Frász szerepébe bújt. A C osztály a Spongebob című mese karaktereit elevenítette meg, osztályfőnökük, Tógyer Ferenc tanár úr délután szerepelt pl. a színdarabban és az osztálytáncban. Ha ez önmagában nem lett volna elég vicces, jöttek a végzősök minden szünetben, és tréfás feladatokat végeztettek a kilencedikesekkel. Énekelve, kézen fogva kellett járni-kelni az épületben vagy fortnite táncot előadni, stb. A kis gólyák minden feladatot nagyon élveztek, náluk jobban csak a végzősök örültek.

Elkövetkezett a délután, amikor elő kellett adni az osztálytáncokat, bemutatni a feladatul kapott osztály zászlókat és kabalaállatokat plüssből. Ezek után játékos vetélkedő következett, tantárgyak divatbemutatója és ünnepélyes eskütétel, majd a jól megérdemelt nyeremény csokoládétorta formájában.

Székely Vanda a 9. a-ból így értékelte a rendezvénysorozatot:

„Nagyon élveztük az egész gólyaavatót. Jók voltak a feladatok és sokat nevettünk. A tanárok rendesek és segítőkészek voltak, viszont számomra kevés feladat volt. De nagyon jól volt megszervezve. Kár, hogy csak a 9. osztályban van ilyen, mert legszívesebben minden évben részt vennék rajta.”

Az eseményen Dobrókán Kun Irén új tanárnő is felavatódott. Róla egy kvízt kellett kitölteni, ahol megtudtuk, hogy egy esetleges zombi apokalipszis esetén a többséggel tartana, és reméli, hogy az emberek maradnak többségben, és nem kell a zombikkal tartania. 😃 Dobrókáné tanárnő feladatot is vállalt, ő helyettesítette igazgató urat a zsűri elnőkeként, de igazgató úr is csatlakozott, amint tudott, a fontos értekezlete után a délutáni programokhoz, és ő zárta be ünnepélyesen a rendezvényt.

Köszönjük a végzős osztályok fő szervezőinek tervező és lebonyolító munkájukat: Farkas Fanni és Lakatos Kíra mint műsorközlők vállaltak fontos feladatot, Balázs Antónia, Kocsis Dorottya Panna és Kocsis Csenge a zsűriasztalnál foglaltak helyet, Katona Ramóna, Kardos-Szabó Csenge Laura, Kontos Gitta, Nagy Patrik és Járai Patrik, Józan Zsombor Ferenc és Kovács Krisztián a tervezésben vagy lebonyolításban aktívan vettek részt.

Külön köszönjük Mányai Attila és Rózsa Balázs hangosítói tevékenységét, a gazdasági irodából Patkós Béláné beszerző munkáját, Markovics-Főczén Ritának a fotózásért vagyunk hálásak.

Csík Beáta

További képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük