Az aradi vértanúkra emlékeztünk

A nemzeti gyásznapon a kollégiumban is ünnepi megemlékezést tartottunk. Hajnóczysaink október 3-án az SZSZC Martfűi Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium épületében a damis kollégistákkal közösen tisztelegtek az aradi vértanúk emléke előtt. A műsort Forgóné Szabó Anikó és Péterné Kakó Anna tanárnők állították össze. Gimnáziumunkat Fedák Borbála, 10.d, Székely Zoé Beatrix 10.d és Beregszászi Lea 12.d osztályos tanulók képviselték. Ezt követően a közösség koszorúkat és mécseseket helyezett el a kollégium udvarán álló 1848-as kopjafánál.

Tanulóink október 4-én a Martfűi Református templomban a Martfű városi ünnepi megemlékezésen is szerepeltek és koszorúztak. Az aradi vértanúk utolsó mondatait felidézve, illetve szavalattal is gazdagították a kegyeletteljes múltidézést.

***

Október 6-án az aradi vértanúk napja alkalmából rendezett Tiszaföldvár városi megemlékező ünnepségen, fáklyás felvonuláson és koszorúzáson gimnáziumunkat Vass Zoltán főigazgató, Szabó Lotti és Szűcs Petra 9.a-s, valamint Dobár Ferenc és Kollár Máté 12.c-s honvéd kadét tanulóink képviselték.

Tisztelet vértanú hőseinknek!

További képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük