10. évfolyamosaink sikere a vármegyei angol és német nyelvi versenyen

A Szolnoki Pedagógiai Oktatási Központ idén is meghirdette a 10. évfolyamosok számára vármegyei szintű versenyét angol és német nyelvből.

Angolból az első forduló során egy igen nehéz nyelvtani tesztet kellett egyénileg megoldaniuk a jelentkezőknek. A szolnoki döntőbe a II. kategóriában versenyző 10. d osztályos Ollé Kincső jutott be, aki végeredményben a rangos VI. helyezést érte el, felkészítő tanára: Frigyesné Nádi Julianna tanárnő.

Német nyelvből – a korábbi évekhez hasonlóan – 3 fős csapatok jelentkezését várták a szervezők. A meghirdetett versenyre összesen 14 iskola 43 csapata nevezett a 3 kategóriában, de közülük csak a legjobbak, összesen 27 csapat (74 fő) vehetett részt az április 16-án, a Varga Katalin Gimnáziumban megtartott döntőn. A csapatoknak két fordulóban kellett bizonyítaniuk tudásukat, rátermettségüket és a kreativitásukat. Először egy – megadott témákból kiválasztott és elkészített – prezentációt kellett bemutatni németül egy 5 perces előadás formájában, majd ezt követte a társalgási rész, melynek tematikája főként az érettségin és a nyelvvizsgákon is megszokott 16 téma köré épült, ezzel is gyakorolva a szóbeli nyelvvizsgára és az érettségire.

Diákjaink remek helyezéseket értek el a versenyen:

I. kategóriában (A1+ nyelvi szint) V. helyen végzett a „Deutsche Intellektuellen” néven szereplő csapatunk – Bakó Csenge, Barabás Dóra, Fekete Richárd (10. a osztály) -, felkészítő tanáruk: Viczián Lívia tanárnő.

III. kategóriában (B1 nyelvi szint) a VI. helyezést szerezte meg a „Grünes Herz” néven indult Bihari Gerda, Papp Tímea, Hasznos Bence (10.a osztály) összetételű csapatunk, felkészítő tanáruk: Szilva Zsóka tanárnő.

Gratulálunk a vármegyei mezőnyben elért elismerésre méltó eredményekhez, további szép sikereket kívánunk tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak a német és az angol nyelv tanulása, tanítása terén!

Képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük