Sztársportoló tartott rendhagyó testnevelés órát a Hajnóczyban

Feledhetetlen élmény Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes birkózóval

Közel tíz éve járja az országot a „Küzdj meg a Bajnokkal!” program, melynek célja az iskolás gyerekek rendszeres sportolásra rávezető, a sportszeretetet elősegítő, egészségtudatos nevelése. A Süli András vezette szakmai program tanárai nem mások, mint Magyarország olimpiai érmesei, olimpikonjai, világ– és Európa-bajnok sportolói. Törekvésük ilyen komplex formában egyedülálló az országban. Komplex, mert a gyerekekkel való találkozáskor előtérbe kerül az egészséges életmód, a sportolás, a test nevelése, a környezettudatos életmód és a prevenció! Elindulásunk óta közel 50 iskolában jártak már országszerte, és 27 sportoló mondott igent a felkéréseiknek. Több ezer diákot vontak be eddig programjukba, és sehova sem érkeztek üres kézzel, hiszen a sportolást és egészségtudatos életet

népszerűsítő ajándékok is fontos szerepet kaptak, kapnak a mai napig rendezvényeiken. Nem volt ez másként február 28-án itt nálunk, a Hajnóczyban sem, amikor is – örömünkre és büszkeségünkre – Lőrincz Viktor olimpiai- és világbajnoki ezüst-, kétszeres világbajnoki bronzérmes, Európa-bajnok magyar birkózót láthattuk vendégül.

Mivel iskolánk és Lőrincz Viktor is szorosan kötődik a Honvédelmi Sportminisztériumhoz és Honvédelmi Sportszövetséghez, a Süli András szervezővel katonai egyenruhában érkezett bajnokot fogadhatta Vass Zoltán intézményvezető a helyi program megvalósítását lelkiismeretesen felvállaló Tógyer Ferenc és Cseuz Alexandra testnevelők társaságában. A háromszoros „Az év magyar birkózója”, a „Magyar Bronz Érdemkereszt” kitüntetettje, Cegléd város díszpolgára a közszolgálati osztályaink tanulói részére örök élményül szolgáló testnevelés órát, büszkén állíthatjuk – az iskolánkban e tanulmányi területen tanulók számára testnevelőink által kiválóan megalapozott küzdősport alapokra építhető – szabályos birkózóedzést tarthatott. Tanulóink sokat tanulhattak e remek sportembertől, a rendhagyó tanóra végén minden résztvevő ajándékot kapott, s közös képet készíthetett az élő legendával.

A Pro Filii alapítvány támogatásával is megvalósult rendezvényt megtisztelte érdeklődésével Dobróka András főszerkesztő a Földvári Hírlap és Hartai Gergely a vármegyei Új Néplap, a szoljon.hu részéről, köszönjük szépen értékes, színvonalas tudósításukat. Iskolánkat megtisztelő vendégeinket a Barcza Kézműves Borászat termékeivel ajándékozhattuk meg, köszönjük a felajánlást Barcza Gábornak, a borászat vezetőjének, volt hajnóczys diákunknak. Köszönet a fotókért Markovics-Főczén Rita iskolakönyvtárosunknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük