Tisztelgés 1848/49 forradalma és szabadságharca előtt

Március 14. délelőttjén a Hajnóczy tornatermében – hogy iskolánk közösségének minden tagja átélhesse – kétszer előadott megemlékező műsorral tisztelegtünk jeles nemzeti ünnepünk alkalmából 1848/49 forradalmi és szabadságharcos hősei előtt. A Szilva Zsóka tanárnő, a 10.a osztály osztályfőnöke által összeállított, a márciusi ifjakat méltató szövegeket is tartalmazó kitűnő műsor a 200 éve született Petőfi Sándor verseire épült.

Az ünnepség elején köszöntőt mondott Vass Zoltán igazgató úr, aki kiemelte a nemzeti emlékezet ébrentartásának és gazdagításának fontosságát, annak jelentőségét, hogy ha érezzük és tudjuk, honnan jöttünk, akkor érezzük és tudjuk, hová tartozunk és merre helyes tartanunk.

A műsorban 10. és 11. évfolyamos tanulók szerepeltek; a 10. a osztályból Döbrei Máté, Farkas Fanni, Fenyvesi Kincső, Hegedűs Sándor, Katona Ramóna, Lakatos Luca, Szikszay Nándor, Tóbiás Petra, Virág Áron, a 10.b-ből Bata Indira Zoé, Mészáros András József, Szűcs Nikol, a 10.c-ből Csaba Viktória, Kollár Máté, Nagy Patrik, Pap Réka, Szabó Tamás, felsőbb évfolyamból pedig Barna Kata és Krivanek Nóra (11.c) erősítették a szavalókat. Kissné Fehér Edit tanárnő a zenei-énekes betétekért felelt és vezényelte a 10.d osztály tanulóiból álló kórust, Csík Beáta tanárnő vadászkürtön játszott, Oravecz Zsombor (11.a) zongorán kísérte az énekkart. Balázs Antónia (10.d) a Szolnoki Széchenyi István Gimnáziumban tanuló Szilágyi Marcellel (együtt a Szandaszőlős Táncegyüttes tagjai) mutatott be színvonalas néptánc-kettőst. Varga Erika tanárnő a csodálatos dekorációt készítette: 10.a osztályos tanítványaival festették Petőfi Sándor arcmását, leendő pedagógiai asszisztenseink pedig a szegfűket alkották meg.

Köszönet a sok segítségért Cseuz Alexandra (10. c) és Szlankó Tiborné (10. d) osztályfőnök tanárnőknek, Papp Orsolya tanárnő és Tógyer Ferenc tanár úr testnevelőknek a tornaterem méltó helyszínné berendezéséért, Kovács Bernadett iskolatitkárnak és Kiss Mariann pedagógiai asszisztensnek a technikai háttérmunkáért. Köszönjük, hogy kölcsönkaphattuk a Tiszaföldvár Város tulajdonában lévő 1848-as hadi-lobogót, és hogy Dobróka András főszerkesztő úr a Földvári Hírlap részéről megtisztelte rendezvényünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük