A hajnóczys Herkó Ágoston és az ország legnagyobb betleheme

Herkó Ágoston a 11.a idegen nyelvi emelt óraszámú osztályunkba jár (osztályfőnöke: Szilva Zsóka tanárnő), értékes és kreatív tagja közösségünknek; gyerekkora óta néptáncol és több éve orgonál a cibakházi katolikus templomban. Ő az a tanítványunk, akinek nevéhez fűződik a Varga Tamás plébános által vezetett egyházközség cibakházi Mindenszentek Római Katolikus Templomában megalkotott betlehem, amelyről már mind a vármegyei, mind az országos média is szolgált már híradással. Aktuálisan a Duna Televízió is készített a kivételes alkotásról egy riportot, ha megtudjuk, mikor tűzik a közeljövőben műsorra, jelezzük. Ágoston a következő szavakkal mutatja be e tevékenységet, s invitál a csoda átélésére:

„Immár 7. éve építettem meg a betlehemet a Cibakházi Mindenszentek Római Katolikus Templomban. Amikor először vágtam bele a betlehem megépítésébe, pár négyzetméteren terült el az általam megálmodott jelenet. Az eltelt évek alatt terveim folyamatosan növekedtek, idén már 70 m2 az alapterület, mellyel az ország egyik, ha nem a legnagyobb betleheme az általunk épített terepasztal. A munkálatokat november közepén kezdtük meg lelkes segítőimmel, habár a tervek egész évben formálódtak a fejemben (hogyan tudom bővíteni, fejleszteni az előző évikéhez képest). Szerencsére bőven van segítségem az építésben: négy általános iskolás gyermek dolgozik rajtam kívül a betlehem szépítésén.

A betlehem advent 1. vasárnapjától egészen február 2-ig (Gyertyaszentelő Boldogasszony napjáig) látogatható; utána kezdődnek meg a bontási munkálatok. Az iskola tantestületét és diáktársaimat, s mindenkit, a Hajnóczy közösségéhez tartozó volt pedagógust, munkatársat, diákot és hozzátartozóikat is nagy szeretettel várom: tekintsék meg az ország egyik legnagyobb betlehemét.”

A cibakházi betlehem hivatalos facebook oldala: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063767246485…

Az alkotásról megjelent néhány médiahíradás:

https://www.szoljon.hu/…/cibakra-csabit-a-terseg…

https://szol24.hu/…/az-orszag-egyik-legnagyobb…/…

https://www.magyarkurir.hu/…/cibakhazan-keszult-el-az…

Fotók: Herkó Kristóf

További képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük