EMLÉKEZÉS A MÁRCIUSI IFJAK TETTEIRE

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulóját ünnepelte a Hajnóczy Gimnázium. Iskolánk a Tiszaföldvár Városi Művelődési Házban rendezte két felvonásban megemlékezését, amiért is köszönetet mondunk ez alkalomból is szívélyes házigazda társintézményünknek.

Ünnepi műsorunk a 10. évfolyam tanulóinak közreműködésével készült. A 10. a osztályból Balázs Nóra, Bakó Csenge, Barabás Dóra, Bihari Gerda, Fekete Richárd, Langer Rózsa, Papp Tímea, Tóth Dorka, Dudás Zsolt, Duszka Csenge, Mihalik Szilárd, Schmidt Hajnalka, Sipos Bálint, Sipos Leila, Vincze Balázs, a 10. d osztályból Berkes Anna, Jánosa Péter, Molnár Vivien, Ollé Kincső, Birgés Patrik, Győri Evelin, Jecsni Attila, Molnár Ádám, Sólyom Kitti, Tímár Dominik, Tukacs Adrienn prózával és verssel szerepeltek méltóságteljesen. Látványos kiállásukkal és lelkesítő éneklésükkel a 10. c osztály honvéd kadétjai: Balogh Ajsa, Balogh Jania, Benke Lili, Boros Anna, Bús Anett, Czuczi Nándor, Csomor Patrik, Horváth Tímea, Kenyeres Noémi, Krivanek Dorina, Pataki Brendon, Sebestyén Ákos, Székely Richárd, Takács Márkó, Tóth Zsófia és Vass Nimród emelték az ünnepség színvonalát. A 12.b-s Ander Boglárka gyönyörű népdal énekszóval kápráztatta el ezúttal is megemlékező közösségünket. Az ünnepi dekoráció, mely a Tiszaföldvár városi ünnepség hátteréül is szolgált, most is Varga Erika tanárnő és tanítványai keze munkáját dicséri.

Ezúton is köszönjük a többi évfolyam diákjainak a hangosításban nyújtott segítséget: Gál Csabának és Putnoki Viktornak a 12. b-ből, valamint Mányai Attilának a 9. a-ból és Rózsa Balázsnak a 9. d-ből.

Megemlékezésünk nem jöhetett volna létre a felkészítő tanárnők: Kissné Fehér Edit, Cseuz Alexandra, Bolnovszky Szidónia és a főszerkesztő, -rendező, Molnár Katalin segítsége nélkül.

Köszönet a felemelő műsorért, hogy ily méltón ünnepelhettük szép nemzeti ünnepünket.

Fotók: Markovics-Főczén Rita, Molnár Katalin

További képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük