A magyar költészet napjának hajnóczys megünneplése

Költészetnapi antológia készült diákjaink írásaiból

Idén egy régi-új módját választotta a Hajnóczy annak, hogy megünnepeljük a költészet napját. Évekkel ezelőtt nyomtatásban jelentettük meg a diákjaink irodalmi próbálkozásait tartalmazó Hajnóczy antológiát. Most újra hasonló vállalkozásba fogtunk azzal a különbséggel, hogy ezúttal digitális formában készítettük el a válogatást. Költészetnapi antológiánk 10 tanulónk 28 művét tartalmazza, verseket, novellákat vegyesen. A novellák többsége valamilyen pályázatra íródott, és különböző kiadványokban meg is jelent. A versek középpontjában az önkifejezés áll, az önállósodó személyiség útkeresése, bizonytalanságai, fájdalmai és örömei.

Kiadványunkat április 11-én egy teadélután keretében mutattuk be, ahol a diákok felolvasták egymásnak munkáikat – volt aki tanárt kért meg a bemutatásra –, családias hangulatban, jóízű beszélgetés mellett. A siker arra biztat minket, hogy folytassuk ezt a szép hagyományt.

Antológiánkat a következő linken tekinthetik, tekinthetitek meg:

Hajnóczy antológia 2024

Kellemes olvasgatást kívánunk!

Köszönet a Hajnóczy magyar nyelv és irodalom munkaközösségének, az ötletgazda, főszerkesztő Csuzi Gáborné tanárnő munkaközösség-vezetőnek, szerkesztő társainak: Markovics-Főczén Rita iskolakönyvtárosnak, Nagyné Kávási Mónika tanárnő igazgatóhelyettesnek, s elsősorban természetesen a publikáló tehetséges tanulóinknak (az antológiában megjelenés sorrendjében): Balticboynak, Szűcs Liliánának, Lipcsei Blankának, Oravecz Zsombornak, Bánszki Annának, Beregszászi Leának, Karizs Nikolettnek, Kós Georginának, Laczkó Enikőnek és Aszódi Patriknak.

Rendezvényfotók: Markovics-Főczén Rita

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük