Laczkó Enikő és Lipcsei Blanka – Az év diák írói és költői az Irodalmi Rádióban – 2024.

Az Irodalmi Rádió szerkesztőségének egyik küldetése, hogy a fiatalok számára is publikációs lehetőségeket teremtsen, s felkutassa a tehetséges pályakezdő írókat és költőket. Ezért rendezik meg 2014 óta minden évben „Az év diák írója és költője” című pályázatukat is, ahová 10-25 éves alkotók küldhetnek írásokat.

A szerkesztőség idén is gazdag termésből válogathatott a beküldött versek és rövidprózák közül, s örömünkre két Hajnóczy gimnazista művét is érdemesnek tartották a megjelenésre. Mindkét diákunk – Laczkó Enikő és Lipcsei Blanka – végzős, érettségi előtt áll, s mindketten az „a”, az emelt idegen nyelvi osztályunk tanulói (osztályfőnök: Rácz Tünde). Mindkét tehetségünk szerepelt már sikerrel korábban is országos pályázaton, s mindketten megjelentették a rangos kötetben publikált művüket a friss Hajnóczy költészetnapi antológiában is.

Az Irodalmi Rádió 2024. április 13-án, szombaton délután a fővárosi Fedák Sári Színházban megrendezett „Az év diák írója és költője” pályázat eredményhirdetésén, a Fonalsirály című antológia bemutatóján Blanka személyesen is részt vett, s a teltházas eseményről oklevéllel, a megjelent kötetnek saját és Enikő példányával tért haza. Képeink már a Hajnóczyban ma készültek. Szeretettel gratulálunk a kiváló tanulóinknak!

Nagyon büszke vagyok rátok!

magyartanárotok: Vass Zoltán

További képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük