Sinka Máté atlétika Diákolimpia vármegyei bajnok és kétszeres ezüstérmes!

Április 29-én és 30-án rendezték az atlétika Diákolimpia vármegyei fordulóját a szolnoki Véső úti sportcentrumban. Iskolánkat Sinka Máté (11.c) képviselte az eseményen, nem is akárhogyan!

Három sprintszámban is elindult Máté, 400 méteren vármegyei bajnok lett 53.47-es idővel, 200 és 100 méteren pedig ezüstérmet szerzett 23.40 és 11.55-ös időkkel.

Ezekkel az eredményekkel Máté mindhárom versenyszámban megfutotta az országos döntő szintidejét, így részt vehet a május 25-26-án, Győrben megrendezendő bajnokságon.

Máté az elmúlt időszakban hobbiból futott és vett részt futóversenyeken hosszabb távokon, de idén a Tógyer Ferenc tanár úr által tartott testnevelés érettségire való felkészítésen kiderült, hogy rövidebb távokon is remekül teljesít. Így osztályfőnöke, Cseuz Alexandra tanárnő benevezte Mátét a Diákolimpiàra, hogy megmérettethesse magát pályaversenyen is.

Nagy gratuláció Máténak, s nagyon köszönjük újdonsült bajnokunk testnevelő tanárának, Gáspár László tanár úrnak és Tógyer Ferenc tanár úrnak a felkészítésben és a versenyeztetésben való segítséget.

Hajrá, az országos döntőben is!

További képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük