Hajnóczysok Debrecenben

Hajnóczysok Debrecenben

A Goethe Intézet jóvoltából október 6-án 15 diákunk látogathatott Debrecenbe, hogy bővítsék ismereteiket a német nyelvvel és kultúrával kapcsolatban.

A Debreceni Református Nagytemplomnál volt az első állomásuk, ahol a földszinten megtekintették a templom belső terét, Kossuth székét és a Vizsolyi Biblia eredeti példányát. (Az első magyar nyelvű Biblia és nyomdatörténeti ritkaság.) Tanulóink megnézték a bibliatörténeti makettkiállítást, a

padlásteret és a Rákóczi-harangot is.

Ezen a napon vette kezdetét a Nemzetközi Katonazenekari Fesztivál is, a programsorozat részeként ünnepi hangverseny volt a Nagytemplomban, aminek a próbájába tanulóink belehallgathattak.

Egész héten svájci napok voltak Debrecenben, amit a város és a budapesti Svájci Nagykövetség közösen szervezett, így elmentek a Batthyányi utcába is. A Svájci Pavilionban mindenki informálódhatott a svájci kultúráról, oktatásról és gazdaságról, valamint lehetőség nyílt különböző Svájcban készült finomságokat is megkóstolni.

A DEINE BAND koncert 14.30-kor kezdődött a DEMKI Ifjúsági Házban, az együttes mindent beleadott a fellépésbe. Nagyon tartalmas és emlékezetes nap volt mindenki számára.

Köszönjük iskolánk alapítványának a segítségét, Gondon Terézia tanárnő lelkes kalauzolását és Szilva Zsóka kíséretét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük