Az ’56-os forradalom és szabadságharc hőseire és áldozataira emlékeztünk

1956 forradalom és szabadságharc iskolai ünnepsége

Nemzeti ünnepünk alkalmából október 21-én, pénteken tartottuk iskolai megemlékezéseinket. Rendezvényeinknek a Tiszaföldvár Városi Művelődési Ház adott otthont, amit ezúton is szívből köszönünk. Az ünnepi műsort Kissné Fehér Edit tanárnő, a társadalomtudományi munkaközösség vezetője, a 12. d osztály osztályfőnöke szerkesztette, a felkészítésben segítségére voltak: Gondon Terézia tanárnő, Széles Tamás és Sápi Vilmos tanár urak. A díszletezés Varga Erika tanárnő és tanítványai munkáját dicséri. Az előadás szereplői a 12. a, 12. b és 12. d osztályos tanulóink voltak, a kórust a 11. a, 11. b és 12. d osztályos diákjaink alkották, szólót énekelt Ander Boglárka (11. b), zongorán kísért Oravecz Zsombor (11. a). A hangosításban Gál Csabának és Putnoki Viktornak (11. b) ezúttal is a volt hajnóczys művelődési ház munkatárs, Papp László segített.

A méltóságteljes, lélekemelő műsort iskolai létszámunkra tekintettel kétszer mutatta be a szereplőgárda, s még ugyancsak délelőtt, a Kossuth Lajos Általános Iskola felső tagozatos diákjainak is előadtuk azt. Lakatosné Tóth Anita igazgatónő ajándékkal köszönte meg a partneri együttműködést.

Délután pedig a Tiszaföldvár városi rendezvényen, a művelődési házban Oros Krisztina igazgatónő köszöntője és Hegedűs István polgármester úr ünnepi beszéde után hangzottak fel tehetséges diákjaink előadásában a megemlékezés emelkedett hangjai. Az 1956-osok tiszaföldvári kopjafájánál a Hajnóczy képviseletében Vass Zoltán intézményvezető, Beke Lászlóné Bakos Erzsébet intézményvezető-helyettes és Kissné Fehér Edit tanárnő Csík Lili (12. a) és Nagy Fanni (12. b) osztályos tanulóink kíséretével koszorúzott.


„Voltak bátrak,

Mindent bírtak,

Dicsőséget

Vérrel írtak,

Gloria, gloria mundi

Kyrie, kyrie eleison”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük