Beszámoló a „Szép Magyar Beszéd” verseny iskolai fordulójáról

A Kazinczy nevével fémjelzett, Péchy Blanka színművésznő alapítványa által indított „Szép Magyar Beszéd” verseny helyi fordulóját február 7-én rendeztük meg az iskolai könyvtárban huszonegy tanuló részvételével. A feladat egy egyoldalas 20. századi magyar értekezésrészlet felolvasása volt, amellyel megemlékeztünk Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójáról is. „Aki magyarul azt mondja: költő – mindenekelőtt Petőfire gondol. Attól kezdve, hogy belépett az irodalomba, szüntelenül jelen van. Példakép és mérce.” – hallhattuk Hegedűs Géza méltató szavait diákjaink tolmácsolásában, akik minden idők legszínvonalasabb megmérettetésén vettek részt. A jövő rádióbemondóitól, médiaszereplőitől is elvárható szövegközvetítést maximálisan megközelítette felolvasásuk.

A magyartanárok közösségéből alakult zsűrinek különösen nehéz helyzete volt az értékeléskor és az értékes könyvutalványok, könyvek odaítélésekor.

Holtversenyben első helyezést ért el Ollé Kincső 9. d és Szamosfalvi Flóra 11. d osztályos tanuló. A második helyen Iván Ivett (12. d) végzett, a harmadik Márkus Zsófi (11. c) lett. A népes mezőnyben kiváló teljesítményt nyújtott még Laczkó Enikő (11. a), Barabás Dóra (9. a), Varga Kinga (11. a), Magyar Viktória (12. d), Bakó Csenge (9. a) és Fekete Richárd (9. a), továbbá Bártfai János (9. c) és Sipos Leila (9. a) is. A két legjobb versenyző a márciusi megyei fordulón, Szolnokon is képviseli iskolánkat.

Köszönet a megvalósításban való közreműködésért a zsűrinek, azaz Vass Zoltán igazgató úrnak, Széles Tamás tanár úrnak, Gondon Terézia és Molnár Katalin tanárnőknek, továbbá az oklevelek készítéséért Csúzi Gáborné tanárnőnek, valamint a fotózásért Széles Tamás tanár úrnak és Kaló Adrienn 11. d osztályos tanulónknak.

Molnár Katalin

szervező

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük