Európa bajnokok az Aranyhegy Íjászok hajnóczysai!

Nagyon nagy örömünkre két 11.a osztályos tanulónk, Beregszászi Dóra és Lakatos Luca is első helyezést ért el a Tiszaföldvári Aranyhegy Íjászok csapatának tagjaként, így Európa bajnoki címet nyertek a romániai Gyulafehérváron, az egykor az Erdélyi fejedelemség fővárosában a HDH-IAA nemzetközi íjász szövetség által augusztus 4-8. között megrendezett European Historical Archery Championship Alba Iulia 2023 elnevezésű versenyen. Az EB nyílt nevezésének köszöneten Bulgária, Ciprus, Lengyelország, Magyarország, Moldova, Németország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia mellett Ázsiából és Amerikából, így Dél-Koreából, az Egyesült Államokból és Hong Kongból is indultak íjászok a versenyen.

Az EB-győztes lányok mellett az idén érettségizett Borbély Balázs (12.b) EB negyedik helyezéssel tért haza, társintézményünk, a Kossuth Lajos Általános Iskola igazgatónője, Lakatosné Tóth Anita EB hatodik lett, míg az Aranyhegy Íjászok egyesületi elnöke, Tóth Mihály ezüstérmet szerzett!

E nagyszerű sikerhez szívből gratulálunk, köszönjük az Aranyhegy Íjászok és a Hajnóczy közötti együttműködést. Büszkék vagyunk Rátok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük