Természettudományos matiné iskolánkban

Gimnáziumunk Természettudományi, testnevelés és sport munkaközössége ebben a tanévben is megrendezte a hosszú múltra visszatekintő Természettudományos matinét az általános iskolák 6-7. osztályos tanulói számára január 30-án. Ebben az évben egy kicsit változott a feladatok összetétele, mert az egészséges életmódra való nevelés jegyében egy sportos feladat is bekerült a versenyszámok közé. A verseny igen népszerűnek bizonyult, hiszen összesen 11 négy fős csapat jelentkezett. A helyi általános iskolák (Kossuth Lajos Általános Iskola 5 csapattal, a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola 3 csapattal, a Homoki Általános iskola egy csapattal képviseltette magát) mellett küldött versenyzőket a Martfűi József Attila Általános Iskola és a Rákóczifalvai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is. Az idei verseny témája a víz volt, így a verseny elején a csapatok bemutatták az előzetesen kiadott feladatot, az egy-egy Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei fürdőről készített prezentációjukat. A zsűri nagyon sok kiemelkedő előadást láthatott. A bemutatók után a csapatok négy helyszínen mérhették össze természetismereti (kémiai, biológiai, földrajzi) tudásukat, és egy helyszínen játékos sportban versenyezhettek. A vetélkedés nagyon jó hangulatban telt. A verseny végeredménye nagyon szorosan alakult, minimális különbségek döntöttek a csapatok között.

A verseny végeredménye:

Első helyezést ért el a Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola „Pillangók” csapata 40,5 ponttal.

A csapat tagjai: Kiss Alina, Molnár Emma, Pataki Anita, Vitális Enikő, felkészítő tanáraik: Szállásné Schvajda Erika és Tóthné Kalóz Mariann

Második helyezést ért el a Homoki Általános Iskola „Geo team” csapata 40,25 ponttal.

A csapat tagjai: Kozák Zsanett, Odor Emília, Papp Réka, Szilágyi Zsombor, felkészítő tanár: Holczer Szilvia

Harmadik helyezést ért el a Martfűi József Attila Általános Iskola „Martfűi jegesmedvék” csapata 40 ponttal

A csapat tagjai: Forgó Botond, Gál Levente, Józan Szófia, Kelemen Levente, felkészítő tanár: Biró Erika

A három dobogós csapat tagjai és a többi versenyző is tárgyjutalomban részesültek iskolánk alapítványának segítségével.

Köszönjük Busi Judit, Kozák Katalin, Sándorné Fehér Anita (Tiszaföldvári Kossuth Lajos Általános Iskola), Galgóczi Vilma (Rákóczifalvai II. Rákóczi Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola), Szállásné Schvajda Erika, Tóthné Kalóz Mariann (Papp Bertalan Ószőlői Általános Iskola), Bíró Erika (Martfű József Attila Általános Iskola), Holczer Szilvia (Homoki Általános Iskola) tanárnők felkészítő munkáját és tanítványaik lelkes versenyzését!

Reméljük, hogy jövőre újra találkozhatunk!

Sápi Vilmos

munkaközösség-vezető

Fotók: Markovics-Főczén Rita

Képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük