Hajnóczysok a 24. Educatio Kiállításon

A 11. évfolyamos tanulóink, akik érdeklődtek a rendezvény iránt, még januárban, 11-én részt vehettek osztályfőnökeik (Szilva Zsóka, Csík Beáta, Cseuz Alexandra, Szlankó Tiborné tanárnők) kíséretében a budapesti Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. A teltházas rendezvényre előzetesen regisztráltak a könnyebb bejutás érdekében, a Szolnoki Tankerületi Központ az intézményünknek biztosított pályaorientációs finanszírozási keretből busszal segítette az utazásukat. A Hungexpo területén 20000 m2-en 200 kiállító volt jelen 18 ország képviseletében.

Megcsodálhatták a színpadon a Magyar Táncművészeti Egyetem előadását, az egyetemek standjainál változatos képzésekről szerezhettek diákjaink információkat, emellett a gyakornoki programról és duális képzésről, valamint az egyetem melletti rugalmas munkavégzésről is lehetett tájékozódni.

Több diákunk is összefoglalta pár sorban a rendezvénnyel kapcsolatos benyomásait:

– „Az Educatio kiállításon széleskörű tájékoztatást kaphattunk, az iskolák képviselői felkészülten vártak minket. Mindenki megtalálhatta az érdeklődési körének megfelelő intézményeket.” (Lili Panni)

– „Olyan információkat kaptam meg az egyes egyetemekről, amiket az interneten nem feltétlenül találok. Bármelyik kérdésemre tudtak választ adni, és részletesen elmagyaráztak mindent, amit tudnom kell az adott egyetemről.” (Boglárka)

– „A kiállításon a hazai és külföldi egyetemek kiállító standjait megtekintettem. Sajnos az engem érdeklő informatikai mérnök szak lehetőséggel kapcsolatban nem kaptam választ. A pontszámítási rendszert viszont jobban megértettem a szakmai előadások által, amit ott hallottam és láttam. Megnéztem a Magyar Táncművészeti Egyetem ajánlatát is, mely új ötletként szóba jöhet a továbbtanulásnál.” (Zsombor)

– „Szerintem egész jó volt a kiállítás. Miközben nézelődtem, találtam egy külföldi japán egyetemet, ami nagyon megtetszett. Valamennyi infót megtudtam róla, de szeretnék többet megtudni róla, mert ha van rá lehetőségem, szeretném megjelölni továbbtanulásra. A Debreceni Egyetemet is megnéztem.” (Petra)

– „Konkrét célokkal érkeztem, tudtam, hogy melyik egyetem, melyik szakjáról szeretnék információt kapni, ezért először a ME standját kerestem meg, ahol felvilágosítást kaptam az engem legjobban érdeklő szakról. Színvonalas, érdekes rendezvény volt.” (Hédi)

– „A Debreceni és a Szegedi Egyetemet néztem meg. Nagyon segítőkészek voltak és kedvesek. Jobb volt a már ott tanuló hallgatóktól informálódni, hogy milyen is az egyetem.” (Ági)

– „A Táncművészeti Egyetemet néztem meg elsősorban. Láttam a fellépésüket és még jobban beleszerettem az egyetembe. Elmondták, hogy mi kell a felvételihez. És biztattak, mivel régóta táncolok már!” (Zsuzsi)

– „Megerősített, hogy milyen szakirányban gondolkodjam. Sok mindent megnéztem, és nagyon hasznos volt.” (Anikó)

A végzőseink nagy része már tavaly részt vehetett ezen a sok praktikus információval szolgáló eseményen, ebben a tanévben az egyetemek által szervezett nyílt napokra látogattak el. Reméljük, hogy minden kedves diákunknak tudtunk segíteni abban, hogy később a saját útjukra találjanak!

Köszönet az összeállításért Szilva Zsóka tanárnőnek (11.a osztályfőnök). A fotók az Educatio Kiállítás Facebook-oldaláról származnak.

További képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük