Lezajlott a „Szép magyar beszéd” verseny iskolai fordulója

24 tanulónk vett részt a Kazinczy nevével fémjelzett, Péchy Blanka színművésznő alapítványa által útjára indított „Szép magyar beszéd” verseny iskolai fordulóján, melyet gimnáziumunkban a magyar nyelv és irodalom munkaközösség rendezett hagyományosan Molnár Katalin tanárnő főszervezésében, A könyvtárunkban megrendezett nyelvművelő délutánon – amellyel a közelmúltban elhunyt Grétsy László munkássága, emléke előtt is tisztelegtünk –, a zsűrizés szép feladatát Molnár Katalin mellett Csuzi Gáborné tanárnő, munkaközösség-vezető és Kesztyűs Mária tanárnő látta el. Az eredményhirdetést is megtartottuk intézményünkben, ahol is az emléklapokat és okleveleket Vass Zoltán igazgató, a díjakat Molnár Katalin tanárnő adta át.

Első helyezést ért el Hajnal Fanni 10.a osztályos (szaktanár: Molnár Katalin), második helyezést ért el Beregszászi Lea 11.d osztályos tanuló (szaktanár Csúzi Gáborné), ők képviselhetik iskolánkat a vármegyei fordulóban. Harmadik lett Bíró Kata (12.a; szaktanár: Vass Zoltán) , ő a tartalékversenyzőnk a vármegyei versenyen.

A sok nagyszerű teljesítménynek köszönhetően oly szoros eredmény alakult ki a versenyzők között, hogy pontazonossággal két negyedik – Langer Rózsa (10.a), Laczkó Enikő (12.a) –, négy ötödik – Prieger Petra (9.a), Márkus Zsófi (12.c), Ollé Kincső (10.d), Bártfai János (10.c) –, s két hatodik helyezés Sipos Leila (10.a), Bagi Barbara (12.c) is született. Major Petra végzett a 7. helyen.

Köszönet a versenyszervezésért, a felkészítésért, a versenyen való részvételért, gratulálunk mindenkinek. A verseny további fordulóira, elsőként a vármegyei megméretésre további eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk!

Fotók: Markovics-Főczén Rita, Vass Zoltán

További képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük