Képzőművészeti sikerek a Hajnóczyban

A 2023/2024-es tanévben a Nemzeti Tehetség Program keretében a Debreceni Pedagógiai Intézet, valamint a Suliszervíz Oktatási és Szakértői Iroda Kft szervezésében 18. alkalommal rendezték meg az Országos Középiskolás Képzőművészeti Diáktárlatot. Iskolánk 7 tanulója készített grafikákat, festményeket a neves versenyre. Az első (iskolai) fordulót követően 14 színvonalas alkotással neveztünk a Diáktárlatra. Az országos fordulón a rangos képzőművészekből álló zsűri 2 tanulónk – Simon Katalin 10.d, (2 alkotás) és Princzes Alexandra 12.d, (egy alkotás) – munkáját válogatta be a Diáktárlat kiállításába. Az Országos Diáktárlat kiállított alkotásait a hajdúszoboszlói Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtárban 2023. november 21. és december 8. között tekinthette meg a közönség.

A Diáktárlat szervezőinek meghívására a tankerület támogatásával tanulmányi kirándulás keretében 3 tanuló (Bense Mercédesz, Kocsis Panna Dorottya és Princzes Alexandra) vett részt a kiállítás ünnepélyes megnyitóján. A diákokat felkészítő tanáruk, Varga Erika kísérte el.

A kiállításról visszaérkezett, valamint az első fordulóba benevezett alkotásokat az iskolánk folyosónál elhelyezett kiállításon láthatják a Hajnóczysok.

A hajdúszoboszlói képeken ifjú képzőművészeink és alkotásaik mellett más iskolák tanulóinak néhány érdekes munkája, valamint a megnyitón részt vett tanulók láthatóak; a Hajnóczyban rendezett kiállítás 2024. január 30-i megnyitóján minden tanulónk elismerésben részesült, melyeket Vass Zoltán igazgató adott át.

Büszkék vagyunk a kiállításba beválogatott festmények, grafikák alkotóira és egyúttal minden tanulónkra, aki az iskolai fordulóba bekerült, és Varga Erika rajz és vizuális kultúra tanárunkra! Gratulálunk az elért sikerekhez!

A Diáktárlat alkotói:

Buzás Boglárka 9.d,

Molnár Vivien 10.d,

Simon Katalin 10.d,

Baczúr Emma 11.b,

Kocsis Dorottya Panna 11.d,

Princzes Alexandra 12.d,

Bense Mercédesz 14.a

Fotók: Markovics-Főczén Rita, Varga Erika, Vass Zoltán

A képek az iskola facebook oldalán megtalálhatók: https://www.facebook.com/hajnoczyg

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük